Chloorkip

De Amerikanen komen en ze willen u vergiftigen. Ze willen u in chloor gespoelde karkassen van kippen laten eten. Ze willen hormoonvlees in uw broodje bal stoppen zodat u hormonen van koeien binnenkrijgt en er binnen een week hoorntjes uit uw hersenpan groeien. En u moet hun frankensteinvoedsel eten. Planten waarvan het DNA in de duistere laboratoria van de voedingsindustrie is gemanipuleerd, om nog meer opbrengst uit de gemartelde aarde te persen.

Moeten we dat willen? Nee, maar we kunnen er straks niks meer aan doen. Er komt een nieuw handelsverdrag met de Verenigde Staten dat de poort wijd open zal zetten voor alle biologische aberraties die de Amerikanen op de markt willen brengen.

Europa wil geen chloorkippen. Wij willen alleen Europees kippenvlees eten, dat gegarandeerd niet met chloor is behandeld. Puur natuurlijk kippenvlees, inclusief levende bacteriën. De florerende kolonies salmonella en campylobacter bacteriën op uw Europese kipfiletje bewijzen dat ze niet in de buurt zijn geweest van een desinfecterend bad.

Wel uw handen wassen, elke keer als u het vlees heeft aangeraakt. Gebruik ook aparte snijplanken en keukengerei voor het rauwe vlees. En de kip natuurlijk altijd goed door bakken (gebruik een vleesthermometer, de kip moet van binnen 75 graden zijn). Best belangrijk, deze voorzorgsmaatregelen, want anders loopt u kans op maag- en darmklachten die uw dunne darm kunnen aantasten. O ja, mocht u besmet raken, let er dan op dat de bacterie niet in uw bloedbaan terecht komt, want dat kan uw organen en gewrichten aantasten. U kunt uitdrogen, uw nierwerking kan stoppen, en uiteindelijk gaat u misschien dood.

Schermafbeelding 2015-03-27 om 19.23.55

Maar in elk geval is uw Europese kip niet in aanraking geweest met chloorverdunners — u weet wel, dat gevaarlijke spul waar wij onze kleuters zomerslang in laten zwemmen. Dergelijke risico’s nemen alleen roekeloze Amerikanen.

Die eten ook genetisch gemodificeerde mais en soja, enkel met het argument dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is voor de schadelijkheid er van. Waaghalzen! In Europa laten wij ons gelukkig leiden door ongefundeerde angstzaaierij over de onbewezen gevaren van GMO-voedsel. Dat noemen we dan het voorzorgsprincipe.

Overigens kan Europa ook na het afsluiten van het vrijhandelsakkoord nog eigen regels over voedselveiligheid blijven hanteren. Maar tegenstanders van het akkoord blijven voor de zekerheid toch maar met het meest veelzijdige stukje vlees zwaaien, zodat de Europese burger lekker bang blijft voor chloor in z’n kipcorn.

En zo gooit Europa — niet voor het eerst — de eigen ruiten in. We hebben de historische kans om het grootste vrijhandelsgebied van de wereld en in de geschiedenis te creëren. Maar we willen geen vrijhandel. We willen kip met bacteriën.

 

(Verscheen eerder hier in het FD)