Uitzwaaiparty voor Shell

Liever kwijt dan rijk. Good riddance! Hier is geen plaats voor klimaatvervuilers. Zo maar wat reacties op het vertrek van Shell die ik online tegenkwam. Onze liefde voor multinationals is niet groot. En als er rook uit de schoorsteen komt kun je zelfs spreken van regelrechte haat.

Laten we daarom een massale uitzwaaiparty organiseren. Op 10 december, direct na de aandeelhoudersvergadering, treffen we elkaar op het strand en zwaaien we Shell lachend uit. Het wordt een groot feest, want de smeerlap is eindelijk weg. Nu kunnen we een economie bouwen met louter leuke bedrijven. Gezellige startups die biobrandstof maken van de neuspulkjes van alle Nederlandse kleuters. En fijne scale-ups die elektriciteit opwekken uit het gestamp van de carnavalsvierders in Breda.

Dan stappen we in onze stalen SUV’s en racen terug naar onze behaaglijke huizen. Die zijn op deze mistige, windstille herfstdag lekker warm dankzij gas uit Rusland. Voor het slapen gaan nog even wat filmpjes van de party delen op Facebook, zodat die de komende decennia blijven rondzoemen in een energievretend datacenter.

Shell is weg. Alles wordt nu anders.

FD