Geacht Groeifonds,

Bijgaand treft u aan het projectvoorstel ‘Duurzame groei door lagere brandstofaccijns’, van VVD, PVV, BBB en Omtzigt. Graag ontvangen wij enkele honderden miljoenen euro’s uit het Nationaal Groeifonds. Meer mag ook.

Sommigen noemen ons project een kortzichtige greep in de kas, maar dat is onterecht. Het zal juist bijdragen aan het duurzame verdienvermogen van Nederland, zoals uw fonds eist. Goedkope benzine maakt de files langer en verhoogt de CO2-uitstoot, waardoor de maatschappelijke druk toeneemt om daar nu eindelijk iets aan te doen. Die druk zorgt vervolgens voor een snelle overgang naar elektrisch rijden en openbaar vervoer. Wij versnellen de transitie!

Bovendien komt het voordeel van ons project vooral bij mensen met een dikke auto en dito bankrekening terecht. Het geld dat zij bij de pomp overhouden kan worden uitgegeven aan leuke, innovatieve gadgets. Aan die nieuwe iPhone 15, bijvoorbeeld, waarvan de chips worden gemaakt op machines van ons eigen ASML. Zo stutten wij het innovatievermogen van Nederland. U leest het: duurzame groei is gegarandeerd met ons plan. Wij zien de miljoenen graag tegemoet.

FD